Tattoo Killers

tattoo killers

Duikers van de politie hebben in het water langs de A2 bij Beesd gezocht naar bewijsmateriaal tegen de zogenoemde Tattoo Killers. Volgens het Landelijk Parket maakt de duikactie deel uit van het onderzoek naar de moord op Onno Kuut, die mogelijk deel uitmaakte van het moordcommando. Of de duikers wat hebben gevonden, is nog niet bekend.

Kuut werd in 2009 dood gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. Op zijn rug had hij tatoeages die leden van de Tattoo Killers, een groep van huurmoordenaars, ook hebben. Het OM houdt er rekening mee dat hij door zijn kompanen is vermoord. Eerder was er al een zoekactie door duikers in een gracht in Schiedam.

Drie leden van de Tattoo Killers worden al vervolgd voor een mislukte aanslag in augustus 2009 in Amsterdam. Een ander lid is nog voortvluchtig. Hij staat op de lijst van meest gezochte personen.

Bedreigd

Het OM onderzoekt ook of de groep betrokken is bij de moorden op de criminelen Boneka Belserang, Yassin Chakor en August Adjoeba. Belserang en Chakor werden in februari 2009 op een parkeerterrein langs de A4 doodgeschoten. Kuut en Chakor waren bekenden van elkaar.

Het onderzoek naar de Tattoo Killers werd aanvankelijk geleid door het OM in Amsterdam. Nadat de zaakofficier zo ernstig werd bedreigd dat ze met haar gezin moest onderduiken, werd het onderzoek overgenomen door het Landelijk Parket en de Nationale Recherche.

Bron NOS.

Geef een reactie